Lurade på taktvätt

Det försiggår mycket lurendrejerier inom hus och hantverksbranschen och taktvätt är inte ett undantag. Man har märkt att ligor har siktat in sig på de äldre som mål och krävt pengar för en taktvätt som inte blir av eller som blir extremt undermålig. Nu skedde fallet att en färdtjänsteman var ute och skulle hämta upp en äldre dam då hon betalat 40 000 kronor för en taktvätt och lurat henne på dessa pengar. Mannen från färdtjänsten anade ugglor i mossen och ringde polisen åt damen.

Ligan ska vara från Irland och de åker runt och försöker sälja på folk en taktvätt. Det är flera som larmat om detta då de fått vibbar om att dessa män har varit oärliga i det dom vill. Polisen vill nu varna alla som får frågor angående att utföra en taktvätt hemma hos dom om det inte är så att man själv tagit kontakt med en firma.

Lurad på Euro och inte kronor
En 80-årig dam tyckte att det lät lockande att få en taktvätt för 3800 kronor av de irländska männen som gav henne detta erbjudande om en taktvätt. Men då hon skulle betala männen så kom det fram att det inte alls handlade om kronor utan Euro. Då kvinnan trodde att hon var tvungen att ge männen detta för denna taktvätt så ringde hon efter färdtjänst som skulle köra henne till en bankomat så förstod färdtjänstmannen att något inte riktigt stod rätt till och det var då han bestämde sig för att ringa polisen.

Männen som dröjde sig kvar blev gripna av polisen där och då för att färdtjänstemannen hade handlat så fort.

I flera län och olika ”missuppfattningar”
Denna ovannämnda incident om taktvätt skedde i Kalmar men polisen som håller hus i Hallands län har också varnat på sina sociala medier om ligor som säger sig utföra taktvätt. Det är inte bara att dom lurar människorna på de olika valutorna, de börjar även utföra arbete som inte var överenskommet om och förutom taktvätt börjar de att riva delar av taket som de säger är trasigt och vill sen få pengar för detta. Om människorna inte betalar så avslutar de arbetet och lämnar fastighets ägaren med ett trasigt tak.

Den här ligan är stor och de har hållit på i många år så tydligen så lönar den sig på något vis då dom får in anmälningar om att folk blivit lurade på pengar för en taktvätt.

Var kritisk
Kommer det folk och knackar på vilket seriösa firmor som utför taktvätt inte gör så acceptera inte det. Ha det bara som en princip, behöver du en taktvätt så ta själv kontakt med en seriös firma.

Posted in Tak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *