VAD SKA MAN GÖRA OCH INTE GÖRA NÄR MAN PLANERAR EN KÖKSRENOVERING?

En köksrenovering, om den är någorlunda omfattande, blir ofta ett dyrt och tidskrävande projekt. Samtidigt som det visserligen innebär en hel del jobb, kan det också vara riktigt roligt. Framförallt är det roligast när renoveringen är klar kanske, men på vägen dit har man kanske haft ett roligt projekt att ta hand om med nära och kära.

Men, för att projektet ska bli lyckat gäller det att man inte slarvar med planeringen. Om man inte arbetar med förberedelserna ordentligt, kommer det troligtvis att innebära merkostnader och merarbete. Så vilka fallgropar finns det man bör undvika? Och vad bör man tänka på att göra?

Det här bör du göra:

  • Tänk på hur du kommer använda köket rent praktiskt. När många ser en köksrenovering framför sig är det ofta en liknande bild – bänkskivor i granit, lyxiga hushållsapparater i rostfritt stål och en stor köksö är vanliga inslag. Det är nödvändigt inget fel på detta, naturligtvis, men faktum är att det inte passar alla. Tänk på hur du och din familj faktiskt kommer att använda köket, och gå inte för mycket på det estetiska.
  • Ha layouten i åtanke. Glöm för all del inte att ha layouten i åtanke när du planerar i köket. Det här låter kanske enkelt, men faktum är att det är ett vanligt misstag när man gör en köksrenovering stockholm stad. Det spelar ingen roll hur snygg kylen är, om den inte går att öppna ordentligt. När det gäller fasta installationer brukar man rekommendera att inte flytta på dem – om man inte behöver, och om man är på en tight budget. Det adderar nämligen åtskilliga tusenlappar till slutkostnaden att göra detta.
  • Installera tillräcklig belysning. Något som många eftersträvar idag är ett kök som är ljust. Det här har inte bara estetiska skäl, utan också rent praktiska anledningar. När du lagar mat kommer du vilja ha god belysning.

Det här bör du inte göra


  • Glömma bort förvaringen. 
    Det är ingen slump att köket ofta är den plats i hemmet som är fylld med mest prylar. Här har man inte bara köksredskap och attiraljer, utan det är också ofta här som lådor blir plats för allehanda prylar som inte har någon annan plats i hemmet.
  • Inte gå på magkänsla. Visst – du vill ha maximalt värde när du säljer huset sedan, och en köksrenovering kommer att påverka det. Glöm dock inte din magkänsla, och var inte rädd för att addera lite personlighet till mixen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *