SEO: få mer trafik genom Linkedin

SEO 

SEO, sökmotoroptimering, handlar om att få både fler och även rätt besökare till din sajt. Det finns alltid en orsak till att vi har en hemsida eller en blogg, och naturligtvis är målet med bäst SEObolag att andra ska läsa den. Om du har ett företag eller om du har skapat en blogg utifrån syftet att generera pengar, så är SEO en grund för att du ska lyckas. Det spelar ingen roll hur bra du skriver eller vilka fantastiska råd som du ger, om ingen hittar till din sida. För att lyckas bör du använda så många olika metoder som möjligt. Men tänk också på att inte bara testa olika metoder, utan att alltid också utvärdera de olika tillvägagångssätten för att få mer trafik. Det är onödigt att lägga tid på en metod som inte ger något resultat eller som ger många besökare, men inga kunder. Riktig sökmotoroptimering ger dig inte bara fler besökare, utan ger dig besökare som en dag blir kunder. Om dina besökare inte blir kunder, så fyller ju inte sajten sitt syfte. 

 

Från Linkedin till din blogg 

Linkedin är som Facebook, men för yrkesverksamma personer. Det är ett ställe där du kan bygga upp ett stort kontaktnät, utveckla ditt företag och din karriär. Det är också på Linkedin som många av dina presumtiva kunder kan finnas, personer som faktiskt är intresserade av vad du har att sälja eller förmedla. Det gör att Linkedin är ett perfekt sätt att få fler besökare till din blogg, förutsatt att du har en bra blogg med rätt innehåll. 

 

Hur gör du då för att få trafik från Linkedin till din blogg eller sajt? För att lyckas ska du lägga ut bloggrubriken och eventuellt första meningen på Linkedin. Efter rubriken och din lockande text, så skriver du “fortsätt läsa” och länka till din blogg. Du bör ha en intressant och cathy rubrik. Ett tips är att använda siffror, som “9 sätt att sökmotoroptimera din sida”, då det visar sig att siffror i rubriken ger fler läsare. 

 

Ditt Linkedinkonto 

För att kunna nyttja Linkedin behöver du också se över ditt konto. För det första är det viktigt med en bra bild. Eftersom Linkedin handlar om din karriär och eventuella företag, så bör du gå till en fotograf och verkligen ta ett bra kort. Se in i kameran, så att du “skapar ögonkontakt” med de personer som går in på din profil. Det andra som folk kommer att se är din rubrik. Skriv en smart rubrik som gör att du står ut bland de andra i din bransch. För att lyckas måste du också bli “vän” med så många som möjligt; ju större kontaktnät, desto bättre. 

Posted in SEO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *